Köpa hus i Turkiet

Varför skall man köpa fastigheter i Turkiet

Varför skall man köpa fastigheter i Turkiet

Utländska nationaliteter (privat personer)
Utländska medborgare kan köpa fastighet i Turkiet, villkoren är att fastigheten ligger inom planlagt område och ej på militär mark.

Utländska företag kan köpa fastighet i Turkiet, villkoren är att fastigheten ligger inom planlagt område och ej på militär mark.

Företag kan köpa fastighet eller äga andelar genom en i Turkiet genom utländska investerare, villkoren är att samma förvärv är tillåtet för turkiska medborgare.

Turkiska medborgare och utlänningar likvärdig äganderätt vid köp av fastighet.

Mestadels har fastigheter i Turkiet  äganderätt.

Det finns ett stort urval av bostäder i Turkiet såsom fristående villor, parhus och lägenheter. Bostäder av bra kvalité hittas överallt i Turkiet

Här är några anledningar till varför Turkiet är attraktivt för fastighetsköpare;

Efter att du har ägt en fastighet i 4 år och säljer vidare den betalar du ingen skatt på vinsten .

Den Turkiska marknaden erbjuder fastigheter till priser som städer i andra länder av samma kaliber inte ens kunde erbjuda för 10 år sedan.

Turkiet är rankad som åttonde landet i världen med mest besökande turister årligen. År 2007, visade att antalet turister ökat med 18% jämfört med år 2006, detta antal beräknas dubblas inom de närmsta åren.

Den nya lagen som ger utlänningar möjlighet till att ta banklån i Turkiet gör att många fastighetsköpare förväntas ”köpa för att hyra ut” eller investera. Många nya möjligheter ges till de köpare som ej har möjlighet att ta banklån på hemmaplan.

Turkiet har en solid och modern infrastruktur och en växande ekonomi med stort inflytande från turism, och fastighetsmarknad . Med ett invånarantal på över 70 miljoner varav mer än 70% av dem är under 35 år, anses Turkiet vara framtidens land att investera i.

Även om ett EU Medlemskap självklart ska gynna Turkiets fastighetsmarknad, anser de fastighetsmäklare som säljer i Turkiet att markanden inte är beroende av ett medlemskap såsom t ex Estland och Tjeckiska Republiken.

Compare listings

Compare